ponedeljek, 18. maj 2015

Rudolfova pentlja mladosti

 
Kolesarji Novomeške kolesarske mreže ob 650-letnici ustanovitve Novega mesta organiziramo kolesarski potep po Novem mestu. Med kolesarjenjem bomo napravili pentljo in si ogledali pomembnejšo arheološko in kulturnozgodovinsko dediščino našega mesta. Da bo pot zanimivejša in atraktivnejša, smo medse povabili tudi arheologe in zgodovinarje, ki nam bodo na posameznih točkah, kjer se bomo ustavili, razložili, kakšen je njihov pomen tudi za sedanji čas. Zbrali se bomo pred Rotovžem, 25. maja 2015, ob 17.30 uri.

Odpeljali se bomo čez mesto, po drevoredu na Marof k arheološkemu najdišču grobov iz bronaste in železne dobe na Kapiteljski njivi, od tam pa čez Bršljin in ob Loki k Šancam, zadnjim ostankom mestnega obzidja. S Šanc se bomo ponovno spustili h Krki in nadaljevali pot na Grm, kjer si bomo ob strokovnem vodstvu ogledali kapelo božjega groba in najgloblji vodnjak. Z Grma nas bo pot vodila nazaj v središče Novega mesta, pred Rotovž.

Pot bo dolga okoli 10 kilometrov in bo potekala kolikor bo mogoče izven glavnih prometnic. Primerna je za vse starostne skupine, zaradi podlage, ki bo deloma tudi makedamska, pa so najprimernejša kolesa s profiliranimi gumami.

Za dodatne informacije lahko pokličete: 031 397 437 (Marko) ali 041 540 094 (Irena)

Vabljeni!

Ni komentarjev:

Objavite komentar