sreda, 1. oktober 2014

Akcija št. 7: Kolesarimo s kandidati

Danes je Novomeška kolesarska mreža izvedla izlet/ogled stanja kolesarske infrastrukture s kandidati za župana MONM. Kandidate in njihove predstavnike smo seznanili z nekaterimi pomankljivostmi obstoječe kolesarske infrastrukture, ki so podrobno opisane tudi v Elaboratu stanje 0 (Poslali smo jim tudi pismo s prilogo Elaborat stanja 0, kjer so razvidni vsi podatki, trenutne napake kolesarske infrastrukture ter naše pobude), težavami pri urbanem kolesarjenju in predstavili predloge, kako bi lahko pereče probleme v prihodnosti reševali.

V NKM upamo, da je spodbujanje kolesarjenja kot načina zdrave in okolju prijazne tranzicije po mestu v interesu vseh nas in da bo v prihodnjem mandatu oblast imela več posluha, volje in vizije v zvezi s kolesarstvom v Novem mestu.

Ogleda so se udeležili kandidati za župana Mojca Špec Potočar, Gregor Macedoni, Matic Vidic in Uroš Lubej. Milena Kramar Zupan, Bojan Kekec in Rafko Križman so poslali svoje predstavnike. Jože Kobe se ni udeležil ogleda. Prav tako se je ogleda udeležil predstavnik liste za občinski svet NSi.























Ni komentarjev:

Objavite komentar